biografie

Ik ben Remko Sweere en al van jongs af aan actief in de paardensport. Het was voor mij al vroeg duidelijk dat ik dierenarts wilde worden. Ik ben in 2013 afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit Utrecht. Na werkzaam te zijn geweest bij een erkende kliniek ben ik in 2019 begonnen met mijn eigen praktijk Dierenarts Remko Sweere.

tandheelkunde

De eerste jaren na mijn afstuderen heb ik mij bezig gehouden met de eerstelijns diergeneeskunde. Daarnaast heb ik mij toegelegd op de tandheelkunde bij het paard. Met name het op een juiste manier uitbalanceren van het gebit heeft mijn interesse. Om mijn kennis over het paardengebit te vergroten, heb ik in Amerika een opleiding gevolgd. Inmiddels ben ik nationaal en internationaal gecertificeerd op het gebied van gebitsverzorging bij paarden. 

chiropractie

Mijn interesse ligt voornamelijk bij de biomechanica van het paard. Daarom heb ik mij naast het balanceren van het gebit ook toegelegd op chiropractie. Ik vind het uitermate interessant om ervoor te zorgen dat het paard met het hele lijf in balans is en daardoor optimaal kan functioneren. Ik heb in Duitsland de opleiding tot chiropractor gevolgd en ben hiervoor ook internationaal gecertificeerd bij de IVCA. 

bijscholing

Na mijn opleiding tot veterinair chiropractor heb ik verschillende andere opleidingen gevolgd om mijn kennis en kunde op dit gebied verder uit te breiden. Zo heb ik de opleidingen voor myo-fasciae release technieken en Stammer Kinetics afgerond. Door deze kennis te combineren kan ik zowel de wervelkolom als de zachte weefsels (spieren en fascia) van het paard behandelen. 

Loop je tijdens het rijden tegen problemen aan maar je weet niet goed of deze uit de mond of het lijf komen, of zit je met je paard in een revalidatie traject maar weet je niet hoe dit op een juiste manier in te vullen? Neem dan contact op en vraag naar de mogelijkheden.