revalidatie en training

revalidatie

Bij paarden die te kampen hebben met bijvoorbeeld een peesblessure is naast de behandeling ook het revalidatietraject van groot belang. Paarden met een blessure proberen de lokatie van de blessure vaak te ontlasten waardoor ze dit op andere plekken in het lijf gaan compenseren. Dit kan weer resulteren in overbelasting van andere spieren, pezen en banden met op hun beurt weer een grotere kans op blessures. Tijdens het herstel is het belangrijk dat een paard de lokatie van de blessure op een juiste manier belast om het herstel te stimuleren. Bij deze paarden zal samen met de behandeld arts een revalidatie traject opgezet worden. 

training 

Het door mij op laten stellen van een trainingsschema behoort ook tot de mogelijkheden. Welke oefeningen dragen wel bij aan het verbeteren van je paard en welke niet? Hoe vaak moet je in de week trainen? Aan de hand van filmpjes of door het mee kijken bij de training gaan we samen aan de slag om je paard zo optimaal mogelijk te laten presteren. 

hartslagmeting

De hartslagmeting geeft inzicht in de conditie van je paard. Dit is eigenlijk voor iedere ruiter van belang. Hoe is de basisconditie van je paard, bij welke oefeningen ben je daadwerkelijk aan het trainen voor spieropbouw en bij welke oefeningen werk je meer aan de conditie. Door de conditie van je paard te kennen kun je slimmer en gerichter trainen, wat resulteert in minder kans op blessures en betere resultaten.

Voor meer informatie over de hartslagmeting kun je contact opnemen of kijk op www.sportpaardenbegeleiding.nl